Teater Leven er en friteatergruppe, og vi tar på oss freelance oppdrag både som skuespillere og instruktører.

Vi har samarbeidet mye med det lokale næringsliv, som Kulturhuset Banken, Maihaugen, Hunderfossen Familiepark, Lilleputthammer, Kitilbu Utmarksmuseum, Hafjell Alpinsenter, Eidsiva Energi.

Vi har også hatt vellykkede prosjekter sammen med lokale teaterlag. Spesielt Ungdomslaget Henrik Wergelands Minne på Fåberg.

Vi har turnert innenfor Den Kulturelle Skolesekken i flere fylker med forestillingen Eppel Peppel Pippil.

Som enkeltpersoner er vi også engasjert i Det Hemmelige Teater i Gausdal, både i frivillig og i profesjonelt arbeid.

I 1999 ble vi tildelt Lillehammer Kommunes kulturstipend.

Teater Leven opererte de første årene under navnet Oppland Teater før vi skiftet navn i 2003.

 
Henrik Slåen

Henrik ble født i Fåberg i 1972. Etter to år ved Revyskolen; Solbakken Folkehøgskole ble det drama og teater grunnfag ved Universitetet i Trondheim og Ecole Internationale du Theatre Jaques Lecoq i Paris.

Henrik har instruksjon/regi som hovedoppgaver og har satt i scene stykker som "Ronja Røverdatter" av Astrid Lindgren og "Nesegrevet" av Tor åge Bringsværd samt en moderne versjon av "Robin Hood". Disse som samarbeid mellom Teater Leven og Ungdomslaget Henrik Wergelands Minne på Fåberg.

Han har også hatt regi på forestillinger som "Stopp verden jeg vil av" med Lunner Revy og Teatergruppe, og teaterets egen produksjon "Nattsang" av Terje Nordby.

Siste regioppgaver var ”Sommarboken” av Tove Jansson, og ”Jeppe på Bjerget” av Ludvig Holberg. Har også vært skuespiller i mange av teaterets produksjoner.

Se Henriks CV (copy & paste) http://teaterleven.no/userfiles/53355d7e08644.pdf

 
Helena Klarén

Helena er født i 1968 i Gøteborg. Har drama mellomfag fra Gøteborgs Universitet og et år på Ecole Internationale du Theatre Jaques Lecoq i Paris. Jobbet to år i administrasjonen ved barne- og ungdomsscenen Backa Teater ved Gøteborg Stadsteater.

Utenom arbeidet med produksjoner innen Teater Leven, har hun samarbeidet med blant annet dramatiker og skuespiller Morten Jostad omkring tekster av Sigrid Undset, Bjørnstjerne Bjørnson og Tove Jansson. I den senere tid også med musikerne Ingrid Jostad og Arnhild Vik med forestillingen ”Taubes kvinner - kvinners Taube”. I tillegg har hun i mange av Teater Levens egne produksjoner vært kostymeansvarlig.

Helena har de siste årene blant annet vært engasjert som skuespiller i ”Ild og Vann”, et historisk spill ved Fetsund Lenser, og i ”Aulestadspillet” som har vært storsatsningen her i distriktet i forbindelse med Bjørnsonmarkeringen i 2010. Hun har tolket rollen Nille i "Jeppe på Bjerget" med Det Hemmelige Teater. For tiden brenner hun veldig for sin timelange monolog ”Sommarboken” av Tove Jansson. Våren 2010 har hun vært engasjert som skuespiller ved Nord-Trøndelag Teater.

Se Helenas CV (copy & paste) http://teaterleven.no/userfiles/53355d1641416.pdf

  Vandreren på miniturne

Vår fabel omkring Bjørnsons novelle Faderen vises for Midt-Gudbrandsdølene!

Les mer...
 
  Forestilling på Kvinnedagen

Teater Leven med gjester lagde 8.mars-kollasj til ære for kvinnene!

Les mer...
 
  Fugleelskerne

Fugleelskene i bakgården i Kulturhuset Banken!

Les mer...