Aktuelt
Vandreren p miniturne

Teater Leven viser «VANDREREN» på Vinstra og Kvam

Vi gleder oss til å vise forestillingen vår først for eldre på Kvamstunet, slik vi gjorde det på turne for bo- og servicesentra i Lillehammer i fjor. Samme kveld, den 10.april, ønsker vi publikum velkommen i en åpen forestilling i Vinstra Kino. Og ikke nok med det: Dagen etter skal vi vise forestillingen som en DKS-forestilling for 9. og 10.klasse, som har Bjørnsons novelle som pensum og som har lest den nå i vår. Det blir spennende å høre deres reaksjoner på vår iscenesettelse. 

Om forestillingen: - En vandringsmann har gått sine siste dager. Gjennom prestens minnetale i begravelsen, får vi et tilbakeblikk på hans historie. Vi kjenner igjen vandringsmannen som Tord Øverås. Etter å ha mistet sønnen i en drukningsulykke, solgte han gården og ga halvten av pengene til kirken. Bjørnstjerne Bjørnson skrev om Tord Øverås i novellen «Faderen» i 1860.

Teater Levens forestilling «Vandreren» er basert på historien om Tord og har et rikt persongalleri. I stykket synges også flere av Bjørnsons kjente og kjære dikt, tonesatt av flere komponister - til og med Teater Levens egen Henrik Slåen. Vi finner også spor fra «En glad gutt».

I rollen som vandringsmannen har Teater Leven fått med seg Reidar Stangenes, kjent blant annet fra teater- og revymiljøet i Fron og Peer Gynt på Gålå. De øvrige rollene står Teater Levens Helena Klarén og Henrik Slåen for. Denne forestillingen ble laget av Teater Leven i 1997. De tre i ensemblet har nå gjort en bearbeidelse, der teksten har modnet og blitt rikere. Vi gleder oss til å presentere forestillingen på Aulestad, Bjørnsons eget hjem, disse sommerkveldene i august.

Se klipp fra forestillingen her:

https://www.youtube.com/watch?v=iSfeyvf9dYI

  Vandreren p miniturne

Vår fabel omkring Bjørnsons novelle Faderen vises for Midt-Gudbrandsdølene!

Les mer...
 
  Forestilling p Kvinnedagen

Teater Leven med gjester lagde 8.mars-kollasj til ære for kvinnene!

Les mer...
 
  Fugleelskerne

Fugleelskene i bakgården i Kulturhuset Banken!

Les mer...